Tekintse meg képz&eacuteseinket.

Mosonmagyaróvári gazdászok sikere

Kiváló eredményt értek el a Nyugat-magyarországi Egyetem Mezőgazdaság- és Élelmiszertudományi Karának hallgatói szeptember elején a Kaposvári Állattenyésztési Napok keretében megrendezett VII. Országos Agrár- Felsőoktatási Intézmények Gazdászversenyén.

            Az országos szakmai versenyen valamennyi hazai agrártudományt – állattenyésztést – oktató intézmény – Debrecen, Gödöllő, Kaposvár, Keszthely, Hódmezővásárhely, Mosonmagyaróvár – csapatai vetélkedtek. A versenyen a mosonmagyaróvári kar háromfős csapattal képviseltette magát.

            A rendezvényen délelőtt a résztvevők elméleti tudásról adtak számot általános állattenyésztéstan, szarvasmarha-, ló-, juh-, sertés-, nyúl-, baromfitenyésztés, valamint takarmányozástan, növénytermesztés, gyepgazdálkodás, és agrártörténet témakörökben. Délután a nagyszámú közönség előtt a fedeles lovardában szakmai gyakorlati és ügyességi verseny várta a fiatal gazdászokat.

            Az országos szakmai versenyt a mosonmagyaróváriak – Kovács Bálint, Kövesdi Kamilla, Nagy László összetételű – csapata nyerte. A győztes csapat felkészítő tanára Dr. Gulyás László egyetemi docens volt.

A csapat tagjai a mosonmagyaróvári kar  BSc és MSc szakos hallgatói, akik a záróvizsga letétele és a mérnöki diploma megszerzése után szintén Óváron kívánják folytatni tanulmányaikat. Távlati terveik között szerepel a PhD – doktori fokozat megszerzése is.

            Az első helyezett csapat aranyérmet jelképező úgynevezett „arany vasvillát” és az első helyért járó kupát kapott.